Organizacija DADANTI

Naslovi:

DADANTI NOVINE – br. 1.

Kada kliknete na gornji link, otvorićete pdf pregledač sadržaja. Pdf fajl će se otvoriti kao posebna strana, koju možete zatvoriti nakon čitanja i nastaviti sa pregledom biblioteke. Sa desne strane knjige imate opcije za uvećanje (+) i smanjivanje (-) prikaza knjige.

O organizaciji DADANTI:

„DADAnti“ – Udruga za promicanje Eksperimentalne Umjetnosti iz Splita počinje s radom u siječnju 2011. registrirani u ožujku iste godine, punopravna članica Saveza udruga Klubtura od 2016. Pored središnjice u Splitu DADAnti imaju i ogranke u formiranju u Rijeci, Zagrebu i Puli. U daljnjem periodu predviđa se i utemeljenje ogranka u Vinkovcima.

Zahvaljujući brojnom članstvu te stručno osposobljenim voditeljima od osnutka uspjeli su organizirati preko 300 različitih umjetničkih događaja (večeri performansa i poezije, izložbe stripova i vizualne poezije, promocije romana, slikarske izložbe, koncerti rock i klasične glazbe…) PO POZIVU Europske slam federacije DADAnti su službeni organizatori Državnog prvenstva Hrvatske u slam poeziji zaduženi za odabir kandidata koji na europskom prvenstvu predstavlja Hrvatsku. Prvo i drugo državno prvenstvo Hrvatske realizirano je 2015. i 2016. u suradnji sa zagrebačkom udrugom URK. 2015. DADAnti su na gradskoj plaži Kantrida u Rijeci uspjeli realizirati festival performansa „predDADAri“ (13 izvođača iz 3 županije) sa skromnim budžetom od svega 2000 kuna. 2015.

DADAnti organizirano gostuju na brojnim manifestacijama drugih umjetničkih udruga. Primjerice, DADAnti su kolažima iskazali podršku radnicima na izložbi u tvornici Dalmacijavino u Splitu te likovnim i video-radom radnicima Jadrankamena u Pučišćima na otoku Braču, poezijom su se predstavili u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, Galeriji Sikirica u Sinju, Narodnoj knjižnici u Omišu, OKC Abrašević u Mostaru, Poezin manifestaciji u Beogradu, Studentskom klubu Božo Lerotić u Zadru, klubu Dogana u Imotskom, kulturno-kreativnom centru Pixel u Koprivnici, klubu Močvara, Mikrogaleriji i na Gornjogradskom književnom festivalu u Zagrebu, Zajednici Talijana u Mošćeničkoj Dragi, u nakladi udruge objavljeno je i 14 knjiga a u Beogradu je Poezin objavio zbornik „DADAnti pesnici“. Ipak, na gostovanjima udruga DADAnti najradije koristi performans, kao svoj prepoznatljivi način izražavanja. Tako niti jedan festival ili manifestacija na kojoj se može koristiti performans u Splitu ne prolaze a da u njima po pozivu ne sudjeluju DADAnti (DOPUST, NUS, Re:Referendum, Performing Terorizam, Adria Art Annale, IKS, Perforacije Split, Spli’ski krnjeval, CAVE, VIDIK…). Prva večer MOtus festivala u Mostaru 2012. bila je rezervirana samo za cjelovečernji nastup udruge DADAnti, na Spoken Word festivalu natjecateljskog tipa 2012. u Beogradu performansom su ušli u finale, na MaxArtFestu u Zagrebu 2013. u sklopu kazališno-interdisciplinarnog projekta Povratak Europe izvode 5 performansa a na Danima performansa MMC-a u Rijeci 2014. izvode 12 pojedinačnih autorskih performansa. Od 2013. udruga DADAnti intenzivnije gostuje s cjelovečernjim nastupima koji su uglavnom sačinjeni od nekoliko performansa koji se izvode u nizu a u kojima sudjeluje i do 10 članova udruge. Tako je bilo na gostovanju u novomedijskoj galeriji Nano u Zagrebu, klubu Morski Prasac u Rijeci, Studentskom klubu Božo Lerotić u Zadru, klubu Walkow u Vinkovcima, Dogana festivalu u Imotskom, Kultur ŠOK festivalu u Lovranu, festivalu Patosoffiranje u Smederevu i festivalu izvedbenih umjetnosti i kazališta FIUK u Koprivnici.

PODACI O UDRUZI DADAnti: upisani u registar udruga RH pod brojem 17004113, OIB 17027060868, Matični broj 2744414, RNO: 231280, Šifra djelatnosti 9499, Godina osnivanja 2011. Sjedište udruge: Mažuranićevo šetalište 9, 21000 Split, Hrvatska, Mobitel: 098/189-2101, e-mail: udruga.dadanti@gmail.com i franko.busic@yahoo.com,  IBAN: HR5923400091110483103, SWIFT: PBZGHR2X. Predsjedništvo: predsjednik Franko Bušić,  dopredsjednik Željko Barišić, tajnik prof. Mario Krajinović, voditelj glazbenog odjela Hrvoje Bubić. Osnivači: Franko Bušić, Ozren Ćatović, Bruno Pavletić i Jelena Borozan. Broj registriranih članova: 71.

Facebook stranica:

https://www.facebook.com/pages/DADAnti-Udruga-za-promicanje-Eksperimentalne-Umjetnosti/141782259215608

Šerujte autora ili organizaciju!