Jovana Ilkić

Naslovi:

SABRANA DELA JOVANE ILKIĆ

Kada kliknete na gornji link, otvorićete pdf pregledač sadržaja. Pdf fajl će se otvoriti kao posebna strana, koju možete zatvoriti nakon čitanja i nastaviti sa pregledom biblioteke. Sa desne strane knjige imate opcije za uvećanje (+) i smanjivanje (-) prikaza knjige.

Biografija autorke:

Jovana Ilkić je mlada pesnikinja, slikarka i proročica. Rođena je 14.1.1996. u Pančevu, gde je završila osnovnu i srednju školu. 2014. godine upisala je Farmaceutski fakultet Univerziteta u Beogradu, u potrazi za istinom o hemiji ljudskog organizma, konkretnoj i potencijalnoj. Trenutno je treća godina studija i treća godina pustih dobrojutarnjih pretnji kako će napustiti iste, ali polako postaje izvesno da se to ipak neće desiti.

Aktivno se bavi pisanjem poezije od 2013. godine. Svoj pesnički stil okarakterisala bi kao egzistencijalnu tinejdžersku poeziju za obične ljude. Do sada je objavljivana na portalima i u časopisima, kao što su ,,Draft’’, ,,Naslijeđe’’, ,,Pančevac’’ i ,,SupHa’’, i u zborniku ,,Rukopisi 38’’, ali shvatila je da joj se više dopada ideja javnih čitanja, od sušte predaje svojih dela u pisanoj formi. 2016. godine odlučuje da se posveti svojoj estradnoj pesničkoj karijeri.

Poznata je po svojoj frizuri, konfuznom humoru i dugim uvodnim govorima pre početka izvedbe pesama. Zna da svira klavir, član je Mense i govori engleski i francuski.

Šerujte autora ili organizaciju!